biznis
0

Izložba na fasadi: Dresovi 24 reprezentacije EuroBasketa 2013

Klix.ba
Pored zvaničnog prijema za medije, početak Evropskog prvenstva u košarci 2013 obilježilo je i otvorenje posebne izložbe zvaničnih dresova reprezentacija koje će se od 4. do 22. septembra boriti za titulu najbolje muške košarkaške reprezentacije u Evropi.

Svrha izložbe, koju je pripremila Zavarovalnica Triglav, je da evropskoj i svjetskoj javnosti kao sponzor događaja predstavi Sloveniju kao državu mnogih kulturnih, umjetničkih i sportskih stvaraoca.

Pročelje poslovne zgrade Zavarovalnice Triglav, koja je djelo največeg slovenačkog arhitekta Jože Plečnika, će za vrijeme evropskog košarkaškog prvenstva krasiti posebna izložba, na kojoj će posjetioci Ljubljane i Slovenije upoznati službene dresove sve 24 države, koje su se kvalifikovale na EuroBasket 2013. Izložba na pročelju sjedišta Zavarovalnice Triglav namjenjena je tome, da kako domaći tako i inostrani navijači upoznaju sve reprezentacije i o njima saznaju brojne zanimljivosti.

"Svrha sporta je povezivanje naroda kroz pozitivne navijačke emocije i kao glavni sponzor te zvanično osiguravajuće društvo najvećeg sportskog događaja u istoriji samostalne Slovenije željeli smo pokazati povezanost država na osobito poseban način. Izložba na takvom kulturnom spomeniku kao što je Plečnikova zgrada, daje sportskom događaju još posebnu draž", rekao je predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar i dodaje: "Sa sponzorstvom EuroBasketa u Zavarovalnici Triglav povezujemo navijače i zaposlene u Grupi Triglav, koja ima kćerinska društva u sedam država, koja nastupaju na EuroBasketu 2013. To je istovremeno i naše najveće međunarodno sponzorstvo, koje naša društva na području srednje i jugoistočne Evrope udružuje u jedinstvenoj kampanji - po prvi put, istovremeno i jedinstveno svi smo Triglavljani i osiguranici u zajedničkoj priči regije »Brojni navijači, jedna osiguravajuća kuća".

Generalni sekretar FIBA Europe Kamil Novak pozdravlja sve medije na 38. EuroBasketu: "Pri pripremi događaja EuroBasket 2013 u Sloveniji lokalni je organizacioni odbor sa promocijskim aktivnostima, kao što su ždrijeb u jami i utakmica na moru, pokazao, koliko vremena i energije su uložili u to, da će slovenački EuroBasket ostati svima najviše u sjećanju. Gostovanje takmičenja u maloj državi, kao što je Slovenija, ima svoje prednosti – navijači mogu u jednom danu obići više utakmica na više mjesta. Navijački ritam i koloritnost, koju će navijači donijeti na mjesto EuroBasketa 2013, je ono, što će učiniti taj događaj stvarno uspješnim".

Matično društvo Grupe Triglav je Zavarovalnica Triglav sa sjedištem u Ljubljani. Grupa Triglav posluje u sedam evropskih država i na osam tržišta: u Sloveniji, u Češkoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji. Sjedište Zavarovalnice Triglav je u zgradi arhitekta Jože Plečnika u Ljubljani. Znanjem, iskustvom i finansijskom moći već više od 110 godina brine se za uvijek nove generacije osiguranika i opravdava povjerenje da će se baš Triglav najbolje pobrinuti za njihovu finansijsku sigurnost i budućnost. Zavarovalnica Triglav realizira zajedno sa kćerinskim društvima u regiji imovinska, životna, dobrovoljna dodatna penzijska i zdravstvena osiguranja.

Za vrijeme trajanja EuroBasketa 2013 Zavarovalnica Triglav i njezina zavisna društva za još posebno vruću košarkašku atmosferu pripremit će posebno atraktivnu ponudu imovinskih osiguranja, koja se nude u svih sedam država.