biznis
19

IZImobil i DijasporaCard kreirali primamljivu ponudu za bh. dijasporu

DijasporaCard projekt je klub potrošača bh dijaspore čiji članovi mogu kupovati robe i usluge u BIH sa popustima od 5 do 60 posto.
Nakon što je pokrenut početkom mjeseca maja na web stranici www.dijasporacard.com projekt je okupio nešto više od 30 kompanija u BIH koji se kroz ovaj projekat žele pozicionirati kao poslovni subjekti koji žele raditi sa bh. dijasporom. Članstvo u klubu do sada ostvarilo je nešto više od 300 pripadnika dijaspore koji su na ovaj način osigurali kupovinu sa popustima, ali i brojne druge pogodnosti. Cilj DijasporaCard projekta jeste osigurati na jednom mjestu ponudu za bh. dijasporu pod povoljnim uslovima.

Prošle sedmice jedan od strateških partnera DijasporaCard projekta postao je i IZImobil – nova mobilna mreža u BiH. Kao rezultat ove saradnje, članovi DijasporaCard kluba dobijati će na svoju adresu besplatan IZImobil broj telefona odnosno SIM karticu. Korištenjem iste prilikom gostovanja u BIH članovi bh. dijaspore uštediti će čak do 90 posto na troškovima mobilne telefonije, odnosno roaminga prilikom boravka u BiH.

Ono što IZImobil izdvaja od drugih operatera u BiH je jedinstvena cijena poziva u sve BiH mreže od samo 0,17KM/min uz obračunsku jedinicu od 15 sekundi, povoljni pozivi prema inostranstvu, jedinstvena cijena SMS-a u BiH i inostranstvo od 0,08KM/min, te 99 posto pokrivenost stanovništva sa signalom. Svi IZImobil korisnici za svaki minut dolaznog poziva iz svih fiksnih i mobilnih mreža u BiH sakupljaju bonus od 0,06KM koji mogu da koriste za pozive i SMS u BiH. Ponuda i cijene IZImobil-a dostupni su na web stranici www.izimobil.ba.

Kako najavljuju iz IZImobil-a i DijasporaCard projekta već za nekoliko dana paket ponuda DijasporaCard i IZImobil-a moći će se kupiti i u BiH na svim benzinskim stanicama Petrola, pa će članovi bh dijaspore već ovog ljeta moći koristiti brojne popuste i pogodnosti, te uživati u povoljnim cijenama mobilne telefonije prilikom boravka u matičnoj zemlji, čak i ako nisu uspjeli naručiti karticu prije dolazka u BiH.