Na 45.000 kvadrata
0

Izgradnja Airport Centra Sarajevo tokom ove godine

Sarajevo-x.com
Budući izgled Airport Centra Sarajevo
Budući izgled Airport Centra Sarajevo
Izgradnja Airport Centra Sarajevo, koji će biti izgrađen kod sarajevskog Aerodroma, te će s njim imati direktnu vezu, trebala bi krenuti u toku ove godine, potvrdio je za naš portal direktor ovog tržnog centra.

Direktor Airport Centra Sarjevo je istakao da kompanija posjeduje sve građevinske dozvole i da se sa gradnjom može početi u bilo kojem trenutku, a to bi se, najvjerovatnije trebalo desiti tokom 2010. godine. Otvorenje je planirano za 2012. godinu.

Centar će kupcu, na 45.000 kvadratnih metara ponuditi sve branše, od hipermarketa preko trgovine elektroničkim napravama, specijaliziranih trgovina sa sportskom opremom, prodavaonicom cipela, odjevnih predmeta i još mnogo toga.

Trgovački centar će raspolagati sa oko 110 trgovina, a lagan pristup centru će biti omogućen sa oko 1.500 parking mjesta. Zanimljivo je da je da će za posjetitelje biti organiziran shuttle-bus koji će ih dovesti do trgovačkog centra i odvesti nazad u grad.

Investitori su posebnu pažnju poklonili modernom dizajnu čija je tema aerodrom.

Iako su prvi ugovori sa zakupcima poslovnih prostora već potpisani, Bekan nam je rekao da taj proces još traje i informacije o zakupcima se ne mogu otkrivati.

"Riječ je o velikim kompanijama. Oko 70 posto zakupaca nije prisutno na tržištu BiH", izjavio je za direktor Airport Centra.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 60 miliona eura, a u Airport Centru bit će otvoreno 700 novih radnih mjesta.