Pod motom "Moć mašte"
0

Izabrane tri najbolje fotografije Takmičenja o poduzetništvu

Piše: D. T.
Sanja Friščić - treće mjesto
Odabrane su tri najbolje fotografije Takmičenja o poduzetništvu pod nazivom "Moć mašte", koje je u okviru Globalne sedmice poduzetništva 2012 organizovala Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Kako nam je potvrđeno, na konkurs je pristiglo ukupno 49 fotografija od isto toliko autora, a prve tri su novčano nagrađene.

Komisija, koju su činili Ranko Markuš u ime YEP Projekta (SDC), Zoran Galić u ime VizArt Filma i Katarina Babić Janković u ime RARS-a, je na osnovu utvrđenih kriterija odlučila da prvo mjesto i novčanu nagradu od 400 KM dodijeli fotografiji pod nazivom Ideje oko nas, autora Nenada Kovačića iz Banje Luke.

"Drugo mjesto i novčanu nagradu od 300 KM osvojila je fotografija pod nazivom Turn your ideas into profit, autora Harisa Handže iz Sarajeva, dok je treće mjesto i novčanu nagradu od 200 KM osvojila fotografija pod nazivom Znanjem do vrha, čiji je autor Banjalučanka Sanja Friščić", rekli su za portal Klix.ba u Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Nagrađeni radovi nastavljaju takmičenje na globalnom nivou na Drugom međunarodnom fototakmičenju u okviru Globalne sedmice poduzetništva, gdje konkurišu za jednu od vrijednih robnih nagrada.

Ovogodišnje takmičenje organizovano je u saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Globalna sedmica poduzetništva predstavlja inicijativu koja treba inspirisati mlade osobe širom svijeta da svoje ideje, kreativnost i maštu pretvore u poduzetnički projekt.

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća četvrti je put domaćin za Bosnu i Hercegovinu ove manifestacije koja će ove godine biti održana od 12. do 18. novembra.