biznis
0

Izabran evropski menadžer 2007. godine

FENA
European Business Press (EBP) je u četvrtak uvečer na Skupštini u Sopotu (Poljska) dodijelio generalnom direktoru Raiffeisen Internationala Herbertu Stepicu “Nagradu za evropskog menadžera u 2007. godini”.

Evropski poslovni novinari su dodijelili ovu prestižnu nagradu Herbertu Stepicu na ime njegovog izvanrednog zalaganja za razvoj preduzeća i jednog od glavnih igrača u bankarskom svijetu centralne i istočne Evrope.

Nagrada je utemeljena na glasanju glavnih urednika članica EBP-a, među kojima su novine poput “Financial Times”, "The Wall Street Journal Europe", "Handelsblatt", "Les Echos" ili "Milano Finanza".

“Nagrada European Business Pressa je kruna priznanja koja smo nedavno Raiffeisen i ja sa zadovoljstvom primili“, izjavio je Herbert Stepic, osvrćući se na niz regionalnih nagrada za “najbolju banku” i ličnih priznanja, među kojim je “Muškarac godine”, dodijeljeno od austrijskog poslovnog časopisa “Trend” krajem 2005. godine.

Izdavač članice EBP-a “Trend” Christian Rainer nazvao je Raiffeisen “nevjerovatnim primjerom, koji dokazuje kako malo lokalno preduzeće, u jednoj sićušnoj zemlji smještenoj na bivšim granicama demokratske Evrope, može postati div u svom polju djelovanja, a Herber Stepic je glavni rukovodilac tog procesa.

EBP je osnovan u Comou u Italiji 1962. godine. Danas organizacija obuhvata oko 58 vodećih evropskih poslovnih novina i časopisa u oko 30 zemalja.