biznis
0

Iskoristiti prednosti bh. turizma

FENA
Bosna i Hercegovina ima značajne turističke kapacitete koje treba iskoristiti na pravi način, rečeno je na tematskoj konferenciji Drugog festivala turizma "Fest Tour 2008" koja je održana u Doboju.

Na ovom skupu o temi "Mjesto, funkcija i pozicija turističkih struktura" usvojena je i Deklaracija o poziciji BiH turizma danas i sutra, čiji je cilj da turizam postane prioritetni zadatak svih zakonodavnih i izvršnih organa vlasti, te nevladinih i vladinih organizacija, društvenih i privrednih struktura i svih građana.

Turizam ima, kako je rečeno, značajne prednosti u odnosu na druge privredne grane, što može biti pokretač i drugih oblasti, saopćili su organizatori, Organizacija za razvoj turizma regije Doboj.

Ovoj tematskoj konferenciji prisustvovali su predstavnici entitetskih i bh. organa, načelnici općina, predstavnici turističkih zajednica i organizacija, nevladinih i vladinih organizacija iz oblasti zaštite i promocije društvenih i prirodnih kapaciteta.

Organizatori Drugog festivala turizma "Fest tour 2008", koji se završava danas, su Organizacija za razvoj turizma regije Doboj, Turistička organizacija općine Doboj i televizijski projekt "Turizam plus".