biznis
0

IP Krivaja: Šest ponuda za osam tehnoekonomskih cjelina

FENA
Komisija APF-a za prodaju državnog kapitala tehnoekonomskih cjelina IP "Krivaje" d.o.o Zavidovići danas je u prisustvu predstavnika preduzeća, sindikata, i medija otvorila ponude za osam tehnoekonomskih cjelina ovog preduzeća.

Na javni poziv putem tendera prispjelo je šest ponuda od kojih su tri ponude za "Furnirnicu" i po jedna za "Namještaj IV", "Parketaru" i "Energetiku i održavanje".

Za tehnoekonomsku cjelinu "Furnirnica" stigle su ponude od: "Š-G Gorje" d.o.o Žepče, ortačke grupe Metalmont, Italija Metalmont Di Duzel Anto, Italija, Đuzel Group-J d.o.o Žepče i Makro-drvo d.o.o Žepče, i "Ferimpex" d.o.o Zavidovići.

Ostale ponude stigle su od firme "Ferimpex" d.o.o Zavidovići.

Komisija je konstatovala da za tehnoekonomske cjeline "Namještaj I s Energetikom II", "Pilana", "Namještaj V", i "Tvornicu stolica", nije bilo ponuda.

Komisija nastavlja rad na utvrđivanju formalnopravne ispravnosti ponuda i njihovom vrednovanju a prema terminskom planu, eventualna odluka o proglašenju pobjednika i potpisivanje ugovora očekuje se u januaru 2008., saopćeno je iz IP "Krivaja".