Investicije
1

U novootvorenom preduzeću "Denis parket" zaposleno 12 radnika

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U razvojno-preduzetničkoj zoni u Bosanskom Šamcu otvoreno je novo preduzeće "Denis parket" koje je zaposlilo 12 radnika sa Biroa za zapošljavanje, a do kraja aprila namjerava zaposliti još četiri.

Preduzeće je sa evidencije Biroa uposlilo 12 radnika koji nemaju radno iskustvo, tako da im je ovo prvi posao, ali i onih koji se nalaze pred penzijom, a nezaposleni su.

Novootvoreno preduzeće bavi se proizvodnjom lamelnog parketa korištenjem domaćeg repromaterijala, kao i plasmanom gotovog proizvoda isključivo na tržište Njemačke za poznatog kupca.

Svečanom puštanju u rad preduzeća "Denis parket" Bosanski Šamac prisustvovali su načelnik te opštine Savo Minić i vlasnici preduzeća Gordana i Nedeljko Andrić iz Nurnberga u Njemačkoj.

Foto: SRNA
Foto: SRNA
"Cilj nam je da što jeftinije, ali po odgovarajućim standardima proizvedemo kvalitetan proizvod koji ćemo u traženoj količini i zadatom roku isporučiti po najpovoljnijoj cijeni", rekao je direktor "Denis parketa" Jovo Nastić.

On je naveo da je otvaranje firme samo prva faza i da će se ići na povećanje asortimana.

Nastić dodaje da vlasnici "Denis parketa" u Njemačkoj imaju svoje preduzeće, a da su u otvaranje pogona u Bosanskom Šamcu uložili početni kapital, dok je opština pomogla otvaranje postrojenja.

Minić je zahvalio Andrićima što su otvorili preduzeća u Bosanskom Šamcu i naveo da im je opštinsko rukovodstvo obezbijedilo saradnju koja se odnosila na servisiranje dijela mašina.

"Treba napomenuti da će u naredna dva do tri mjeseca firma "Bauprom" početi da radi u Obudovcu, gdje će biti otvoreno više od 30 novih radnih mjesta", naglasio je Minić i dodao da će opština nastojati da napravi novi ambijent kako bi što više ljudi u Bosanskom Šamcu živjelo od svog rada.