Investicije
6

Slovenska vlada u četvrtak o Mercatoru

FENA
Slovenska vlada na odlasku u četvrtak će, kako se predviđa, raspravljati o rizicima do kojih bi moglo doći nakon prodaje 53 postotnog udjela u Mercatoru koncernu Agrokor, objavila je u srijedu agencija STA.

Izvještaj vladi o tome podnijet će Slovenski državni holding (SDH), državna agencija koja upravlja portfeljom države u nekim poduzećima.

Na slovensku vladu u zadnje vrijeme jačaju pritisci protivnika prodaje Mercatora Agrokoru, a riječ je o sindikatima, ali i nekim političarima koji se protive privatizaciji državne imovine općenito.

Oni tvrde da se je Agrokor za operaciju Mercator zadužio za skoro 500 miliona eura, zbog čega bi nakon preuzimanja mogao "financijski iscrpljivati" Mercator, te da bi zbog preuzimanja trpjeli zaposleni i sadašnji Mercatorovi dobavljači.

Prema aneksu na kupoprodajni ugovor što ga je Agrokor potpisao s većinskim vlasnicima najvećeg slovenskog trgovačkog lanca, transakcija bi se trebala završiti do kraja ovog mjeseca, a dogovorena cijena iznosi 86 eura za dionicu.