Amer Bukvić
0

"Sarajevo business forum je bio uspješan"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na Sarajevo business forumu, prvoj međunarodnoj investicijskoj konferenciji u organizaciji Bosna Bank Internacionala i Grupe Islamske banke za razvoj (IDB) tokom dva dana prezentirano je investitorima 157 projekata iz četiri oblasti: energija, infrastruktura, turizam i poljoprivreda, ukupne vrijednosti oko 11,5 milijardi eura.

Direktor BBI banke Amer Bukvić ocijenio je „Sarajevo business forum“ uspješnim i dodao da je time otvoren proces analiza i pregovora sa investitorima, te da očekuje da u narednih nekoliko mjeseci počnu dobijati rezultate.

„Odlučni smo da nastavimo sa održavanjem Foruma i da napravimo tradiciju da se svake godine 6. aprila u Sarajevu okupljaju veliki investitori iz cijelog svijeta i da pozicioniramo Sarajevo kao regionalni investricijski centar“, izjavio je Bukvić.

On je dodao da je posebno zadovoljan zbog toga što je mnogo stranih investitora došlo na Forum, više nego što je očekivao. Najviše investitora bilo je iz Turske, Malezije, Kuvajta, Saudijske Arabije, Katara, Emirata, Libije, Irana, Sjedinjenih Američkih Država.