SBF predstavljen u Turskoj
0

Kamen temeljac BiH na putu za investicije

Sarajevo-x.com
Prva međunarodna investicijska konferencija "Sarajevo Business Forum" (SBF) predstavljena je i u Turskoj.

Amer Bukvić, direktor Bosna Bank International, banke čiji je VIP Poslovni klub uz Poslovni klub Grupe Islamske banke za razvoj (IDB) organizator SBF-a, dr. Murat Muhamed Ramadanović, šef Odsjeka za diplomatiju Ministarstva vanjskih poslova BiH i Murat Yalcintas, predsjednik Upravnog odbora Istanbulske privredne komore 23. februara su u Istanbulu predstavili ideju i koncept SBF-a turskim investitorima i javnosti.

Yalcintas je tom prilikom izjavio da turske firme već bilježe značajne investicije u Bosni i Hercegovini, te izrazio vjerovanje da će Sarajevo Business Forum biti "kamen temeljac za nastavak na putu investiranja".

"Sarajevo Business Forum će na jednom mjestu okupiti poslovne ljude, političare, intelektualce, bit će to, u najkraćem, balkanski Davos", kazao je Yalcintas.

Direktor BBI-a rekao je kako će u Sarajevu 6. i 7. aprila doći između 300 i 400 predstavnika investicijskih kuća i korporacija te pozvao turske poslovne subjekte da uzmu učešće u ovom značajnom projektu za privredu Bosne i Hercegovine.

U Istanbulu je još jednom potvrđeno da će specijalni gosti Sarajevo Business Foruma biti Recep Tayyip Erdoğan, premijer Republike Turske i prof. dr. Ahmet Davutoglu, ministar vanjskih poslova te zemlje.