Investicije
0

Energetski sektor i turizam interesantni za investitore

SRNA
Nina Sajić
Nina Sajić
Energetski sektor i turizam mogli bi biti interesantni za potencijalne investitore iz Andore u BiH, istaknuto je na sastanku ambasadora BiH u Andori sa sjedištem u Parizu Nine Sajić i visokih državnih zvaničnika te zemlje.

Sastanak, na kojem se razgovaralo o unapređenju bilateralnih odnosa, posebno na ekonomskom planu, održan je nakon što je Sajićeva predala akreditivna pisma biskupskom koprincu Andore monsinjoru Đoan-Enriku Vives i Sisiliju.

Sajićeva je informisala biskupskog koprinca o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, istakavši da su dobrosusjedski odnosi jedan od glavnih spoljnopolitičkih prioriteta BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Tokom ceremonije predaje akreditiva, koja je organizovana 21. septembra, Sajićeva je rekla da joj je velika čast i zadovoljstvo što je imenovana za ambasadora BiH u Andori i tom prilikom je prenijela pozdrave Predsjedništva BiH i njihove želje za prosperitet i blagostanje te zemlje i njenih građana.

Sastanku su prisustvovali i andorski ministar inostranih poslova Žilbert Saboj Sunije i lični predstavnik biskupskog princa monsinjor Đozep Mauri.