Investicije
208

Dobrinja Exclusive, novo naselje za moderan način življenja

Piše: Am. Dž.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na padinama brda Mojmilo dovršava se izgradnja prve lamele kompleksa stambenog naselja Dobrinja Exclusive, čiji je investitor OKI d.o.o. Sarajevo.

Useljenje prvih stanara očekuje se već u julu ove godine, a stanove na ovoj lokaciji nudi Agencija za nekretnine Prostor, koja je ovlašteni agent projekta.

Dobrinja Exclusive se sastoji od 96 stanova, u rasponu od 56 do 192 kvadratnih metara, smještenih u šest lamela, međusobno povezanih garažnim prostorom i pješačkim platoom.

Kako je za Klix.ba potvrdio Emir Kulovac iz Agencije za nekretnine Prostor, cijena kvadratnog metra se kreće od 1450 do 2300 KM, što je cijena u koju je uračunat PDV.

“Najveća zainteresiranost je za dvosobne i trosobne stanove. Inače, projekat ima šest lamela, a u prvoj fazi se rade tri lamele”, rekao je Kulovac.

Projekat je pokrenut u svrhu odgovora na potražnju za visokokvalitetnim stanovima u općini Novi Grad. Naselje Dobrinja Exclusive okrenuto je modernom načinu življenja u mirnoj sredini i nudi idealan dom za sve potencijalne stanare.

Na stambenim lamelama krovovi su ravni. Krov garaže služi kao prohodni ozelenjeni plato sa prostorima za sjedenje i igru, dok je saobraćaj zabranjen za sva vozila osim vozila hitne pomoći i vatrogasna. Pristup na plato je omogućen preko rampe i stepeništa.