Investicije
0

Delegacija FIPA-e prisustvuje sajmu Macfrut 2016. u Italiji

Klix.ba
Predstavnici FIPA-e na čelu sa direktorom Gordanom Milinićem prisustvuju sajmu Macfrut 2016, vodećem italijanskom sajmu proizvodnje, logistike i distribucije voća i povrća, koji se održava u Riminiju u periodu od 14. do 16. septembra 2016. godine.

Macfrut predstavlja idealno mjesto za susret sa kompanijama i potencijalnim investitorima iz sektora voća i povrća. Na sajmu će izlagati kompanije iz cijelog svijeta, posebno Italije, Holandije, Španije i Njemačke.

Direktor Milinić je tom prilikom održao niz sastanaka sa kompanijama učesnicima sajma na kojim ih je informirao o pogodnostima za ulaganje koje Bosna i Hercegovina nudi investitorima i raspoloživim projektima iz sektora poljoprivrede i proizvodnje hrane.

Bosna i Hercegovina posjeduje veliki potencijal u poljoprivredi i u sektoru prerade hrane zbog brojnih pogodnih uvjeta kao što su: više od 1,5 miliona hektara poljoprivrednog zemljišta, odlični klimatski uvjeti kao i plodno tlo te visoko kvalitetna voda, većina tla u sebi ne sadržava hemijska gnojiva i nema praksu upotrebe pesticida.

Investitori su pokazali veliki interes za projekte iz ovog sektora i već su dogovorene posjete investicionim lokacijama u BiH.