Investicije
0

Branković sa delegacijom Švicarske banke

FENA
Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković razgovarao je danas sa delegacijom Credit Suisse Securites, na čelu sa direktorom Odjela za investicije Tobiasom Mansel-Pleydellom. U razgovoru su učestvovali i federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović i predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH Ramiz Džaferović.

Premijer Federacije BiH je upoznao delegaciju sa strateškim planovima u oblasti kapitalne infrastrukture kao što su izgradnja autoputa, gasne mreže, kapaciteta za skladištenje nafte i naftnih derivata, hidro i termo elektrana i željezničke infrastrukture.

Posebno je naglašena izgradnja dionica autocesta i brzih cesta, te način ostvarivanja saradnje sa Razvojnom bankom Federacije BiH, radi identificiranja finansijskih servisa koji su potrebni bh. privredi.

Predstavnici banke su istakli da je bez obzira na krizu, dobro vrijeme da se započne saradnja. Banka ima dugogodišnje iskustvo u pomoći zemljama u razvoju. Izgradnja na koridoru Vc je projekat koji je interesantan za investitore.

Dogovoreno je da banka uputi tim ekseperata radi nastavka razgovora o mogućim projektima saradnje, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.