Pozitivni primjeri privlače investitore
0

Bosna i Hercegovina treba investicije

Klix.ba
Vedran Peršić
Vedran Peršić
Treću godinu za redom ASA grupacija podržava Sarajevo Business Forum (SBF), međunarodnu investicionu konferenciju, koja okuplja veliki broj regionalnih državnika i globalnih investitora.

"U periodu održavanja Foruma, Sarajevo je političko-ekonomsko središte regiona. To je prilika za predstavljanje poslovanja, ali i za privlačenje investicija“, ističe Vedran Peršić, rukovodilac korporativnih komunikacija ASA grupacije, te dodaje da su investitori u konstantnoj potrazi za novim poslovima. "Dolaskom na Forum pokazuju da su spremni razmotriti isplativost poslovanja u ovom regionu".

ASA grupacija i SBF dijele iste vrijednosti, i podržava ga od njegovog osnivanja osiguravajući dvadeset vozila za goste Foruma. Tu se izdavaja posvećenost razvoju bh. ekonomije i društva u cijelini. Šta više, ASA grupacija se zalaže za uspostavljanje poslovnog ambijenta koji će privlačiti strane investitore.

"Predstavljajući svoje brzorastuće projekte potencijalnim investitorima, Grupacija pokazuje da je moguće uspješno poslovati u BiH. Na taj način ona za njih predstavlja svojevrsnu ulaznicu na ovo tržište", ističe Peršić. Tokom šesnaest godina poslovanja ASA grupacija je u Bosnu i Hercegovinu investirala preko 200 miliona KM. Lider je u prodaji automobila i ima jedinstven poslovni sistem sa uslugama lizinga, osiguranja, banke i investicionog fonda. Grupacija posvećuje značajnu pažnju razvoju društva, te investira u mlade kroz školovanje 980 stipendista Fondacije Hastor. Prepoznata je kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca Bosne i Hercegovine.