Investicije
0

Bh. proizvodi na tržištu Saudijske Arabije

FENA
Bosna Bank International (BBI) je za svoje klijente, članove BBI VIP Business Cluba u saradnji s Ambasadom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH tokom Sarajevo Business Foruma organizirala susrete s predstavnicima „Al Othaim Holdinga“, renomiranog nabavljača hrane i distributivnog maloprodajnog lanca i vlasnika pet najvećih šoping centara iz Kraljevine Saudijske Arabije, saopćio je danas SBF Media Team.

Predsjednik „Al Othaim Holdinga“ Abdullah Saleh Al- Othaim tokom susreta s predstavnicima 11 bh. kompanija pokazao je veliki interes za uvoz bh. poljoprivrednih proizvoda.

Vlasnik holdinga u čijem se sastavu nalaze kompanije – „Al Othaim markets Company“ (OMC) , „Al-Othaim Real Estate Investmen& Development Co“ (OREIDCO), i „Saffori Land Entertainment Company“ , čiji se šoping centri prostiru na pet miliona kvadratnih metara, zainteresiran je da proizvode iz BiH i regiona plasira na veliko tržište Saudijske Arabije.

Predstavnici bh. kompanija koje se bave proizvodnjom i preradom prehrambenih proizvoda, te eksploatacijom vode predstavili su svoje kompanije i proizvode saudijskoj delegaciji koju su predvodili Abdullah Saleh Al-Othaim i ambasador KSA u BiH Eid Mohamed Al- Thaqafi.

Nakon što se svih 11 kompanija pojedinačno predstavilo predsjednik i vlasnik „Al Othaim Holdinga“ nije krio zadovoljstvo činjenicom da sve predstavljene bh. kompanije proizvode po veoma visokim standardima i raspolažu certifikatima koji su neophodni u industriji hrane, a naročito činjenicom da mnoge od njih imaju i halal certifikat ili su u procesu njegovog osiguranja što je neophodan uvjet za ulazak na tržište Saudijske Arabije.

Predstavnici Al Othaim Holdinga“ posebno su zahvalili BBI VIP Business Clubu koji je omogućio direktan susret s bh.proizvođačima, saopćio je SBF Media Team.