Investicije
3

Banja Luka će dobiti ekskluzivni hotel s pet zvjezdica, bazenima i wellness centrom

Piše: A. B.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Na mjestu starog motela "Internacional" u Banjoj Luci gradit će se ekskluzivni hotelski kompleks koji će biti opremljen prema najvišim svjetskim standardima, a među sadržajima se izdvajaju bazeni, wellnes centar i kongresna sala. Vlasnik objekta će biti kompanija Ciambella koja u gradnju planira uložiti blizu deset miliona maraka.

Direktorica kompanije Ciambella eksport-import Maja Vučković za Klix.ba je kazala kako je riječ o projektu koji zahtijeva dosta truda, ali i finansijskih sredstava. Prema njenim riječima, hotel s pet zvjezdica će imati wellnes i spa centar, bazene i svu ostalu prateću opremu.

"Voljeli bismo zadržati 'notu' sadašnjeg izgleda hotela, ali još ništa nije odlučeno. U fazi smo pregovora sa stručnjacima iz oblasti hotelijerstva, koji bi mogli biti potencijalni partneri u projektu, bilo da je riječ o franšizi ili ugovorenom poslu. Nadamo se da ćemo u prvoj polovini naredne godine početi radove, a nakon kupovine hotela obavili smo i sva potrebna geološka ispitivanja", ističe Vučković.

Inače, špediterska kompanija Ciambella iz Banja Luke je kupila stari motel "Internacional" od banjalučke firme Motel Internacional, a vrijednost transakcije je bila 1,1 miliona eura.

Trenutno je motel zapušten, ali bi se, kako navodi Vučković, zelenilo koje okružuje sadašnji objekat odlično uklopilo u projekat koji slijedi.

"Luksuzni hotel na ovim prostorima je ono što nam treba te se nadam da će svi uživati u njegovim pogodnostima. Ovo će podići turističku ponudu na viši nivo jer je turizam u Banjoj Luci značajna privredna grana", dodala je direktorica kompanije Ciambella eksport-import.

Postojeći objekat je izgrađen 1972. godine i prostire se na više od 2.000 kvadrata.