Investicije
854

Al Shiddi grupacija ulaže 70 miliona KM u novi projekat u Sarajevu

Klix.ba
U petak, 28. novembra, u prisustvu mnogobrojnih gostiju, predstavnika međunarodnih i lokalnih institucija, održana je svečanost povodom polaganja kamen a temeljca za Poljine Hills – novog sarajevskog naselja, saopšteno je iz grupacije Al Shiddi.

"Al Shiddi grupacija koja je javnosti poznata po dosadašnjim uspješnim investiranjima u glavni grad BiH kao što su hotel Bristol i Sarajevo City Center, poklanja Sarajevu još jedan projekat koji će obogatiti život njegovih građana", navodi se u saopštenju.

Poljine Hills je zamišljeno kao rezidencijalno naselje smješteno daleko od gradske vreve i buke a ipak svega 10 minuta od gradskog centra i 25 minuta od planinskih, olimpijskih ljepotica.

"Savršeno orijentiranih 217 vila, dizajniranim po posljednjim međunarodnim standardima, okruženih ničim do prirodom, može postati dom svake porodice koja želi miran život. Naselje će imati i dodatne sadržaje poput:supermarketa, restorana, kafića, pekare, apoteke, wellness centra i mnoge druge", dodaje se u saopštenju.

U projekat će biti ulożeno više od 70 miliona KM.

"To će biti i prilika za uposlenje više od 2000 ljudi te, kao i uvijek kada su Al Shiddi projekti u pitanju, angažovanje lokalnih kompanija za izvodjenje radova. Poljine Hills naselje će biti idealno mjesto za udoban život svih onih koji žele kvalitetan, miran i udoban život za sebe i svoju porodicu.", navodi se u saopštenju.