Danas potpisan ugovor
0

Inter Mims i Mreža znanja kupili Business.hr

Sarajevo-x.com
Mujo Selimović
Mujo Selimović
Inter Mims d.o.o. i Mreža znanja d.o.o. novi su vlasnici poslovne dnevne novine Business.hr. Ugovor o vlasništvu potpisan je danas u Zagrebu sa švedskom medijskom kućom Bonnier koja je time okončala svoje poslovanje u Hrvatskoj, kako je i najavila početkom godine, saopćeno je iz Grupacije Mims.

Inter Mims d.o.o. vlasnik je 65 posto udjela, a Mreža znanja d.o.o. 35 posto udjela Business.hr-a.

 Dosadašnji vlasnici zahvalili su se na suradnji predsjednici Uprave i glavnoj urednici Đurđici Klancir, a novi vlasnici su na mjesto predsjednika Uprave postavili Damira Čička, konzultanta i financijskog stručnjaka, koji je za Inter Mims i Mrežu znanja i vodio pregovore o preuzimanju tvrtke. 

„Sa zadovoljstvom preuzimamo vođenje Business.hr koji se na hrvatskom novinskom tržištu etablirao kao ozbiljan brand, a za koji smo uvjereni da ima puno veći potencijal. Usprkos krizi izdavaštva u svijetu i Hrvatskoj, vjerujemo da reorganiziranjem poslovanja Business.hr može postati uspješan i profitabilan medijski projekt“, kazao je novi predsjednik Uprave Business.hr-a Damir Čičak.

 Novi će vlasnici o svim potezima pravodobno izvijestiti javnost. Prvi poslovni cilj je restrukturiranje te usmjeravanje tvrtke prema pozitivnom poslovanju. Uredničke promjene i mogući potezi vezani uz redakciju ovise o izboru glavnog urednika i konceptu koji će njegovim izborom biti prihvaćen.

  Inter Mims d.o.o., tvrtka je u sastavu Mims grupacije iz Sarajeva većinskog vlasnika Muje Selimovića, dok je Mreža znanja d.o.o., konzultantska tvrtka iz Zagreba direktor koje je Tomislav Radoš, navodi se u saopćenju Mims grupacije.