biznis
0

Indonezija učestvuje na sajmu turizma "List" u Lukavcu

FENA
Prvi rezidentni ambasador Republike Indonezije u BiH Subijaksono Sujono u četvrtak je posjetio Lukavac u povodu učešća njegove zemlje na 10. sajmu turizma "List", koji će ove godine biti održan u Lukavcu od 10. do 12. maja.

Tokom posjete upriličen je sastanak sa Dževadom Mujkićem načelnikom Općine, a zatim i zajednički obilazak uže gradske zone Lukavca, te jezera Modrac.

“Impresioniran sam pejzažom i onim što sam vidio u Lukavcu. Prije mjesec dana dobio sam informaciju o Sajmu turizma "List" i odlučio da, sa svojim saradnicima, oformim tim koji će raditi na prezentaciji Indonezije na ovom sajmu”, rekao je ambasador Sujono, te naglasio kako je turizam važan segment za razvoj države.

Naveo je da je Indonezija, po ugledu na mnoge razvijene zemlje izradila uspješan koncept turizma.

"Indoneziju godišnje posjeti sedam do devet miliona stranih turista što je mali broj u odnosu na turističke kapacitete države, ali mi konstatno radimo na proširenju ponude i očekujemo da će broj turista u budućnosti biti znatno veći", rekao je on.

Načelnik Općine Lukavac Dževad Mujkić izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom.

"Nadam se da ćemo u budućnosti ostvariti dobru saradnju sa Indonezijom, ne samo po pitanju našeg sajma turizma nego i u drugim oblastima”, kazao je Mujkić, istakavši da će raditi na tome da Lukavac postane grad-partner jednom od gradova u Indoneziji.

Direktor sajma turizma "List" Izet Nuhanović prezentirao je prisutnima dostignuća u dosadašnjem periodu.

"Očekujem da će Indonezija biti počasni gost ovogodišnjeg sajma, na kojem će učestvovati više od deset zemalja uz veliki broj pratećih sadržaja i posjetitelja”, rekao je Nuhanović i podsjetio da je Indonezija već bila učesnik sajma 2010. godine.