biznis
3

IKEA-ine ljuljačke "Gunggung" opasne za djecu

Klix.ba
Trgovački lanac IKEA danas je objavio da povlači "Gunggung" dječije ljuljačke te pozvao kupce koji je imaju da je odmah demontiraju i vrate u bilo koju robnu kuću gdje će dobiti puni povrat novca.

"Prijavljeni su slučajevi koji ukazuju na to da ovjesi armature 'Gunggung' ljuljačke ne odgovaraju IKEA standardima kvalitete i mogu uzrokovati opasne povrede", navodi se u saopćenju.

"Gunggung" ljuljačka prodaje se na svim IKEA tržištima od 3. marta ove godine, a u Hrvatskoj su prodane ukupno tri, piše Jutarnji.hr.

Kupci te ljuljačke mogu vratiti u robne kuće IKEA i dobiti puni povrat novca za koji nije potreban dokaz o kupovini (račun), navode iz IKEA-e.

U saopćenju se prenosi i izjava voditeljice odjela Dječja IKEA Cindy Andersen da "Gunggung" dječju ljuljačku povlače kako bi izbjegli moguće povrede.

"Mi u firmi IKEA želimo prodavati isključivo proizvode koje bismo i sami dali našoj djeci. Uprkos tome što svi naši proizvodi podliježu opsežnoj analizi i testiranju u skladu s važećim standardima i propisima, ponekad se dogodi greška", rekla je Anderson.