biznis
0

I ove godine na Vlašiću sajam "Vlašić expo turs"

FENA
Turistička zajednica Srednjobosanskoga kantona i ove godine organizira obilježavanje zimskih dana na Vlašiću, odnosno sajma "Vlašić expo tours 2007" na platou Babanovac od 9. do 11. veljače 2007. godine.

Ova, sada već tradicionalna zimsko-turistička manifestacija na Vlašiću ove godine održat će se pod pokroviteljstvom Vlade Federacije BiH, Vlade Srednjobosanskoga kantona, Gospodarske komore Srednjobosanskoga kantona te općine Travnik.

Generalni sponzor bit će BH telekom a medijskog pokroviteljstva prihvatili su se BH radio 1, RSG radio, Avaz, Radio-televizija Travnik, TNT radio, Slobodna Dalmacija i dr.

Otvorenje sajma zakazano je za 9. veljače u 11 sati na platou Babanovca, a nakon toga bit će upriličene brojne promocije i prezentacije turističkih sadržaja kako Vlašića tako i drugih turističkih odredišta u BIH.

Po najavama organizatora, u tri dana trajanja sajma bit će prezentirane sve turističke zajednice FBiH, regija Auvergne iz Francuske, kao partner Srednjobosanskoga kantona, te njemački grad Leipzig, partner grada Travnika.

Svoju prezentaciju na Vlašiću imat će i prof . Osmanagić s projektom "Dolina piramida" a najavljena je i promocija električne cigarete "Kajak & Kanu".

Posjetiteljima sajma, kao prateći sadržaji bit će ponuđeni izleti motornim sanjkama, turistički promotivni filmovi, izložbe fotografija, izložba pasa tornjaka, zabavne večeri te autentični vlašićki produkti, kao što su vlašićki sir, med, ljekobilje i suveniri.