biznis
0

"Hugo Boss" obustavio saradnju s "Murom"

FENA
Njemačka modna kuća "Hugo Boss" prekinula je saradnju sa slovenskim proizvođačem odjeće "Mura" iz Murske Sobote, saopćio je direktor "Mure" Bojan Starman, izrazivši nadu da će saradnja biti nastavljena čim se situacija u "Muri" stabilizira, prenose agencije.

Proizvodnja u "Muri" je praktično obustavljena od ponedeljka kada je oko 500 radnika te fabrike došlo ispred njenog sjedišta u Murskoj Soboti, sprječavajući upravu da uđe u kompaniju.

Mjesecima suočeni s neizvjesnom budućnošću te najveće slovenske konfekcijske kompanije, radnici su zatražili od uprave, nadzornog odbora i sindikalnih predstavnika da daju ostavku, podsjetila je agencija STA.

Komentirajući odluku njemačke kompanije, slovenski premijer Borut Pahor je rekao da se nada da to nije posljednja riječ modne kuće "Hugo Boss".

"Vlada će učiniti sve što je u njenoj moći da 'Mura' dobije porudžbine, da ostvari planove koje smo pripremili", ukazao je on, misleći na planove o restrukturiranju i uvođenju prinudne uprave u "Muri", koja zapošljava oko 3.000 radnika.