biznis
0

HT Eronet u ovoj godini dobio 180 hiljada novih korisnika

FENA
Preduzeće HT Eronet u ovoj godini dobilo je povjerenje 180 hiljada novih korisnika, pa će Novu godinu dočekati s više od 500 hiljada klijenata, dok je Direkcija za pokretnu mrežu u devet mjeseci u poređenju s istim periodom 2006. povećala tržišni udio sa 17 na 20 posto i rast prihoda od 27 posto.

Ovo su istaknuli danas u Sarajevu predsjednik Uprave HT Eroneta Stipe Prlić i direktor za finansije Renata Kuzman tokom prezentacije dijela poslovnih rezultata na bh. tržištu i novosti u ponudi HT Eroneta.

Ovom prigodom istaknuto je da će Eronet uz postojećih 30 prodajnih centara zbog velike zainteresiranosti građana uskoro otvoriti i nove centre u Jajcu, Doboju, Bijeljini, Brčkom, Mostaru, Sarajevu i još nekim bh. gradovima.

Direktorica za marketing i prodaju u HT Eronetu Željka Senjak prezentirajući akcije Eroneta rekla je da će ta kompanija u decembru pokrenuti novu promotivnu akciju "Nova hej igra/dovedi novog korisnika", te da je već u funkciji i novogodišnja ponuda mobilnih uređaja u izmijenjenim tarifama „eronet 40“ i „eronet 80“. , te tarifi „eronet 20“, koja će trajati do kraja januara 2008.

HT Eronet, kako je rekla, pripremio je i bogatu nagradnu igru „HT Eronet je za 5“ koja traje od 19. novembra do 16. decembra.

Senjak je naglasila da je akcija „Staro za novo“ koja je završena prije nekoliko dana rezultirala zamjenom 30.000 mobilnih telefona i ona se može ocijeniti prvom bh. akcijom zbrinjavanja ekološkog otpada koju je proveo jedan mobilni operater.

Na kraju prezentacije direktor Uprave HT Eroneta Stipe Prlić uručio je direktoru Dječijeg doma "Bjelave" Amiru Zeliću poklon bon vrijedan 10.000 KM.