biznis
0

HP-ov seminar održan u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Seminar pod nazivom “HP novi produkt portfolio“, namijenjen cijenjenim partnerima kompanije Hewlett-Packard, održan je danas u hotelu Radon Plaza. Ovaj dvodnevni seminar namijenjen je predstavnicima i menadžerima kompanija iz različitih poslovnih sektora Bosne i Hercegovine, a posebno predstavnicima IT kompanija, banaka i telekom operatera, te predstavnicima medija.

Jedna od glavnih tema seminara jeste predstavljanje nove generacije HP ProLiant servera na tržištu Bosne i Hercegovine. Naime, HP je 30. marta 2009. godine predstavio novu HP ProLiant G6 serversku liniju, koja obezbjeđuje dvostruko bolje performanse od prethodnih generacija, što omogućava korisnicima da izvuku veću vrijednost iz svakog uloženog IT dolara. Naredna generacija HP servera će povećati poslovne performanse, poboljšati energetsku efikasnost, a u isto vrijeme ujediniti najveće zahtjeve fizičkog i virtuelnog svijeta.

Dio seminara o HP zaštiti pohranjenih podataka se usmjerio ka skoro predstavljenim rješenjima Enterprise Virtual Array (EVA 6400 i EVA 8400), te ih je predstavio detaljnije. Trenutno, činjenica je da sve kompanije, bez obzira na njihovu veličinu, trebaju strategiju zaštite podataka koja uzima u obzir njihovo poslovno okruženje, IT infrastrukturu i IT ekspertizu. Rješenja zaštite podataka koje je HP razvio odražavaju potrebu za cjenovnom pristupačnosti, jednostavnosti i pouzdanosti u sklopu sofisticirane tehnologije zaštite podataka.

Tokom ova dva dana, HP je ugostio i predstavnike kompanije za virtualizaciju – VMWare, te kompanije Oracle, inače uvaženog HP poslovnog partnera.