biznis
649

Hotel Pino Nature nominovan za Europen Hotel Design Awards

Piše: E. S. H.
U Londonu se 21. novembra održava EDHA 2016 (Europen Hotel Design Awards), a među nominovanim objektima za nagradu za najbolji novoizgrađeni objekat je i sarajevski hotel Pino Nature koji se nalazi na Trebeviću.

Hotel Pino je sa još šest objekata nominovan u kategoriji "Newbuild". Podsjećamo da se za dizajn interijera objekta pobrinuo renomirani bh. arhitekta Amir Zec.

Hotel je do sada nagrađen na bijenalu arhitekture u Veneciji, a također je nominovan u grupu najboljih evropskih hotela po izboru posjetilaca stranice tophotel.de.

"Pino tim ne samo da je ponosan nego je ogromna čast, ali i velika odgovornost biti jedan od najnagrađivanijih hotela u regiji, pa možda i Evropi u samo osam mjeseci nakon otvorenja hotela. Mnoge poznate ličnosti, među kojima i saudijski princ, prilikom posjete Sarajevu nisu propustile priliku obići hotel Pino. Čast nam je što već polako turisti, a i domaće stanovništvo Pino Nature Hotel kao samu građevinu doživljavaju kao zaštitini znak Sarajeva odnosno Trebevića, konstantno praveći razglednice i slikajući se ispred objekta", kazala je za Klix.ba Aida Terzić iz Relax Toursa, agencije koja je investitor ovog objekta.

Europe Hotel Design Awards se dodjeljuju za izuzetan dizajn i arhitekturu hotela, u čast arhitekata i dizajnera. Nagrade se dodjeljuju za kreativnost, inovativnost i izvrsnost kroz trinaest različitih kategorija.

Pobjednici će biti objavljeni u Park Plaza Westminster Bridge u ponedjeljak 21. novembra u Londonu.

Podsjećamo, Pino Nature Hotel otvoren je 8. januara ove godine. Hotel je smješten u borovoj šumi, na prostoru nekadašnjeg omiljenog odredišta Sarajlija, hotela Prvi šumar.

Ovo moderno zdanje zadovoljava najstrožije svjetske standarde u hotelijerstvu, a već je osvojilo simpatije građana.