biznis
0

Honda Power Equipment program od sada i na tržištu BiH

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U Sarajevu je danas održana prezentacija Honda Power Equipment programa koji će od sada biti dostupan i tržištu Bosne i Hercegovine putem kompanije AS Domžale Moto center, kao generalnog zastupnika za našu zemlju.

Distributerima sličnih proizvoda, ovu liniju Honda proizvoda predstavili su Miha Šetina, direktor AS Domžale Moto center d.o.o. i Martin Sanders, generalni menadžer Honda Motor Europe odjela Power Equipment.

Objasnivši da "Power Equipment" proizvodi (kosačice, agregati, bacači snijega, vodene pumpe...), omogućavaju ljudima da žive kvalitetnije živote kroz tehnologiju i nastali su na ideji da olakšaju ljudima da obave svoje svakodnevne poslove u domaćinstvu i industriji, Miha Šetina je istakao kako se ulaskom na bh. tržište želi unaprijediti saradnja sa distributerima ove vrste proizvoda.

"Želimo napraviti novu distributivnu mrežu, pojačati postprodajnu podršku koja podrazumijeva lakši pristup originalnim rezervnim dijelovima, realizacije garancije, veća efikasnost u snabdijevanju tržišta proizvodima", najavio je Šetina.

On je posebno istakao komparativnu prednost Honde u odnosu na konkurenciju koja se ogleda u širokom asortimanu proizvoda i odnosom prema kupcima.

"Svjesni smo da nam je ovo novo tržište, ali u naredne tri godine očekujemo da ćemo za tri godine ostvariti prodaju od 1000 Honda Power Equipment proizvoda tokom godine", objasnio je Šetina plan poslovanja na bh. tržištu.

Izrazivši zadovoljstvo što se Honda poslovanje širi na tržište Bosne i Hercegovine, Martin Sanders je istakao kako zaključno sa 31. martom 2012. Honda Power Equipment program imao 5,8 miliona zadovoljnih kupaca od ukupno 23,9 miliona Honda kupaca.

"Pred vama je sada trostruka prilika, tri radosti Honda poslovanja su tu – radost kupovine, radost prodaje i radost stvaranja", poručio je Sanders.

On je odao posebno priznanje za 11 godina uspješnog poslovanja kompaniji AS Domžale koja je nakon Slovenije, današnjom prezentacijom zvanično počela poslovanje i u Bosni i Hercegovini.