biznis
0

Hoch impresioniran ekonomskim napretkom RS-a

FENA
Direktor Kancelarije za južnu i centralnu Evropu u State Departmentu Christopher Hoch rekao je danas, tokom razgovora s premijerom RS-a Miloradom Dodikom, da je impresioniran ekonomskim napretkom Republike Srpske i ponovio opredijeljenost Sjedinjenih Američkih Država za potpuno poštovanje Daytonskog mirovnog sporazuma.

Naglašavajući posvećenost RS-a Daytonskom mirovnom sporzaumu, Dodik je rekao da ovaj dokument predstavlja najbolje rješenje za BiH te istakao da pridruživanje BiH Evropskoj uniji nema alternativu, saopćeno je nakon razgovora iz Biroa Vlade RS-a za odnose s javnošću.

On je upoznao Hocha o situaciji u pogledu reforme policije i stavom RS-a o ovom pitanju i izrazio nadu da će biti prevaziđen zastoj u vezi s ovom reformom.

Govoreći o aktivnostima Vlade na unapređenju ekonomije i poslovnog ambijenta u Srpskoj, premijer Dodik je upoznao direktora Kancelarije za južnu i centralnu Evropu u State Departmentu o Razvojnom programu RS-a, projektom „Giljotina propisa“ i o činjenici da će taj bh.entitet u narednu godinu ući s budžetskim suficitom od oko sedam posto.