biznis
0

Historijski ugovor "Mittal Steela"?

FENA
Generalni direktor „Mittal Steela“ Zenica M.K. Srinivasan i predsjednik sindikata ove kompanije Islam Imamović potpisali su danas kolektivni ugovor koji će se primjenjivati u „Mittal Steel“ Zenica.

Ovaj ugovor podrazumijeva pitanja kao što su zaključivanje ugovora o radu, uvjete rada, radno vrijeme, zaštitu na radu, mirno rješavanje kolektivnih sporova itd.

„Ovo je historijski momenat za našu kompaniju i sretan sam što smo uspjeli za kratko vrijeme postići ugovor i siguran sam da ovo predstavlja početak boljih vremena za sve nas i „Mittal Steela“ Zenica, izjavio je M.K Srinivasan.

Predsjednik Sindikata Islam Imamović izrazio je zadovoljstvo današnjim činom potpisivanja te dodao da je to samo prvi korak ka potpisivanju Aneksa ugovora.

„Nadam se da ćemo do 31. jula postići dogovor kada je u pitanju cijena rada što je glavni uvjet kako bi radnici bili zadovoljni. Očekujemo da će nova cijana rada biti primjenjivana već od 1. augusta, izjavio je Imamović.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjednik Sindikata metalaca BiH Ismet Bajramović i brojni drugi predstavnici sindikata iz oba bh. entiteta.

Svečanom činu prethodilo je otvaranje novih prostorija sindikata „Mittal Steela“ koje su zajednički obavili upravo predsjednik sindikata Imamović i generalni direktor M.K. Srinivasan.