biznis
0

Hifa Oil povećala prodaju na tržištima u regiji za 120 posto

FENA
Širenje poslovnih aktivnosti na tržišta regije koje je "Hifa Oil" počela prije dvije godine polučilo je značajne rezultate, pa je u prvih šest mjeseci ove godine na tim tržištima plasirano više od 34.000 tona naftnih derivata.

Firma je prisutna na skoro svim tržištima u regiji, uključujući Austriju i Bugarsku.

U odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine prodaja na inostranim tržištima je povećana za više od 120 posto i to pokazuje da su kupci prepoznali ozbiljnost i kvalitet usluga koje pruža Hifa Oil, saopćeno je iz te firme.

Takav pristup je bio i ključni faktor za učešće u velikim infrastrukturnim projektima u regiji odnosno na prostoru Albanije, Makedonije, Kosova i Bugarske.

Kroz snabdijevanje naftnim derivatima bitumenskog tipa, Hifa Oil je postala jedan od nezaobilaznih aktera posebno zbog činjenice da su ti projekti izuzetno zahtjevni i da se očekuju pravovremeni odgovori na sve zahtjeve kupaca.

Pored tih tržišta, poslovne aktivnosti firme su povećane i na tržištu Crne Gore i susjednih zemalja, a prepoznavanje Hifa Oil-a kao pouzdanog snabdjevača je znak da će pozitivni trend na inotržištima biti održan i u narednom periodu.

Hifa Oil je najveći distributer naftnih derivata u BiH u posljednje dvije godine, a prema kretanjima na tržištu ta pozicija će biti održana i ove godine, saopćeno je.