biznis
0

Henkel otvorio operativnu kompaniju u Bosni i Hercegovini

FENA
Svjetski poznata kompanija Henkel danas je zvanično otvorila sjedište u Bosni i Hercegovini.

Otvaranjem kompanije Henkel BH d.o.o., čije je sjedište u Sarajevu, Henkel će aktivno raditi na širenju poslovnih aktivnosti i razvijanju tržišta u zemlji, saopćeno je iz te kompanije.

Kompanija, koja je u svijetu jedan od glavnih proizvođača i dobavljača poznatih robnih marki, posluje u tri poslovne jedince - Sektor proizvoda za pranje i čišćenje u domaćinstvu, Sektor kozmetike i proizvoda za osobnu njegu, te Sektor ljepila i tehnologije, s poznatim brendovima kao što su Persil, Schwarzkopf, Fa, Pur, Taft, Ceresit i Loctite.

Henkel je s punim operativnim poslovanjem na bosanskohercegovačkom tržištu započeo u drugoj polovini prošle godine, a trenutno zapošljava 15 ljudi u oblasti prodaje i administracije.

„Henkel će aktivno, u suradnji s partnerima, raditi na jačanju bh. tržišta i pozicioniranja Henkelovih brendova koji su svojim kvalitetom već osigurali čvrstu poziciju na tržištu“, izjavio je direktor Henkela BH Sead Bašić.

Vodeću poziciju na globalnom tržištu Henkel, čije je sjedište u Düsseldorfu u Njemačkoj, ima u potrošačkom i industrijskom sektoru. Henkel ima uspješnu poslovnu tradiciju dužu od 130 godina i globalno zapošljava 48.000 ljudi.