biznis
0

Hemos pokrenuo proizvodnju u poslovnoj zoni Jadar

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Opština Zvornik potpisala je ugovore sa drvnom industrijom "Hemos" i "ENVO" iz Srbije o pokretanju proizvodnje u Poslovnoj zoni "Jadar" u Karakaju kod Zvornika, potvrdio je danas potpredsjednik Skupštine opštine Danijel Dragičević.

Dragičević je rekao novinarima da je firma "Hemos" počela sa radom, dok je "ENVO" u procesu nabavke, isporuke i montaže mašina za proizvodnju.

"Lokalna uprava je ranije postavila ciljeve rada u Poslovnoj zoni, gdje je na prvom mjestu privlačenje investitora, dok se istovremeno radi na uređivanju ove zone, odnosno čišćenju i uređivanju objekata za nove investitore", rekao je Dragičević. 

On je dodao da su trenutno na čuvanju i uređivanju Poslovne zone zaposlena tri radnika, od kojih je jedan ratni vojni invalid. 

Jedan od osnivača firme "Hemos" Milan Marijanović rekao je da ova firma zapošljava trenutno19 radnika sa područja Zvornika, dodavši da će se sa razvojem poslova broj zaposlenih povećavati. 

On je dodao da firma u Poslovnoj zoni trenutno radi probnu proizvodnju imprgnacije pragova za željezničke pruge, čiji je dnevni kapacitet stotinu pragova za osam sati rada. 

"Tržište je obezbjeđeno, a glavni kupci su željeznice Srbije i Crne Gore", rekao je on i dodao da će roba plasirati i u Hrvatsku, kao i u druge balkanske zemlje.  
Podsjećajući da se sada sirovina za proizvodnju uglavnom dobavlja iz Srbije, Marjanović je rekao da će se sa povećanjem kapaciteta sirovina nabavljati i sa ovih područja. 

Predstavnik firme "Hemos" Srđan Došić rekao je da se impregnacija pragova vrši specijalnim kreozotnim uljem, koje je potpuno bezbjedno i zadovoljava sve ekološke standarde koji su propisani poveljom Evropske unije. 

Predstavnici ove firme zadovoljni su sa saradnjom lokalne uprave, koja im, kako kažu, pruža pomoć u svakom smislu, što im je jako bitno za početak rada.