biznis
0

Han Pijesak: Planirana gradnja velike pilane

SRNA
Milorad Dodik s privrednicima u Han Pijesku (Foto: SRNA)
Milorad Dodik s privrednicima u Han Pijesku (Foto: SRNA)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i članovi delegacije privrednika iz ruske Firme "Komsar" danas su se, tokom radne posjete opštini Han Pijesak, dogovorili o izgradnji velike pilane, te fabrike peleta.

"Ruska Firma Komsar ima već investicije u Srpskoj. Ista Firma gradi Termoelektranu Ugljevik tri. Danas smo u Han Pijesku zbog pokazanog interesovanja ruskog milijardera Rašida Serdarova, vlasnika firme Komsar, da ovdje izgradi fabriku peleta koja bi kao sirovinu koristila drvni otpad sa područja ove i susjednih opština", rekao je Dodik i dodao da smo svjedoci Seradarovog interesovanja da izgradi i jednu veliku pilanu u Han Pijesku, koji je srce zone najbogatije kvalitetnom šumom.

Prema njegovim riječima, dosadašnja saradnja Vlade Republike Srpske sa ovom firmom garantuje da će izgradnja teći veoma brzo ako probleme ne budu pravile lokalne i republičke vlasti. "Han Pijesak zaslužuje da ima Fabrike visoke prerade od drveta, kao sirovine. To sam obećao Han Pijesku i zato sam sada ovdje", naglasio je predsjednik Srpske.

Ruski milijarder Rašid Serdarov zadovoljan je lokacijom za izgradnju fabrike peleta, a za veliku pilanu iskoristio bi već postojeći prostor bivše fabrike za preradu drveta u industrijskoj zoni Mekote.