biznis
0

Grude: Svečano otvorena tvornica dječjih pelena "Violeta"

FENA
Prvu domaću tvornicu dječjih pelena "Violeta" danas je u Grudama svečano otvorio načelnik te općine Viktor Marić.

Načelnik Marić kazao je tom prilikom kako otvaranje ove tvornice ima višestruki značaj za općinu Grude, prvenstveno jer su otvorena nova radna mjesta, a ostvarit će se i određeni prihodi od poreza i drugih doprinosa.

Direktor projekata u "Violeti" Ethem Numić istakao je kako ova tvornica radi već mjesec dana te da je jedna od najmodernijih na Balkanu, dodavši da je novom proizvodnom linijom do sada uposleno oko pedesetak radnika.

Vrijednost ovog projekta je oko 5 miliona eura, a otvaranju tvornice dječjih pelena prethodile su višegodišnje pripreme i rad tima stručnjaka.

Inače, Violeta d.o.o. Grude prisutna je na tržištu BiH još od 2001. godine i zapošljava oko 250 radnika, od čega je njih 60 zaposleno direktno u proizvodnji.

Lepezu Violeta proizvoda čine toaletni papir, kuhinjski brisači, džepne maramice, vlažne maramice za bebe, osvježavajuće maramice, vlažne maramice za skidanje šminke, salvete i sada dječje pelene. Violeta ima udio od 51,5 posto na domaćem tržištu higijenskih proizvoda, a njeni proizvodi se plasiraju na tržišta 12 zemalja.