Iz ArcelorMittala poručuju
0

Grijanje u Zenici potpuno popravljeno

Sarajevo-x.com
Zenica
Zenica
Nakon intenzivne tehničke popravke na kotlovima, koja se odvijala u toku vikenda, ArcelorMittal Zenica je uspio ponovo uspostaviti normalni režim gradskog centralnog grijanja, javljaju iz ove kompanije.

Komentirajući, gospodin M.K. Šrinivasan, Generalni direktor ArcelorMittal Zenica je rekao: "Imali smo ozbiljnih tehničkih poteškoća koje su dovele do smetnji u isporuci grijanja. Veliko mi je zadovoljstvo da saopćim da smo prevazišli probleme i da smo sada u mogućnosti da obezbijedimo potrebnih 60 MW toplotne energije. Želio bih iskreno da se izvinim zbog problema koji su izazvale ove smetnje.“

ArcelorMittal Zenica je takođe potvrdio da se proizvodnja u Željezari Zenica nastavlja, kao i da je visoka peć i dalje u funkciji.

"Potpuno je netačno da je visoka peć potpuno prekinula rad i da se čak ne radi ni na njenom održavanju. Visoka peć, kao i ostatak integralne proizvodnje u Zenici nastavlja sa radom, iako u smanjenoj funkciji“, dodao je gospodin Šrinivasan.

"U svijetu trenutno vlada smanjena potražnja za čelikom, zbog globalne finansijske krize. Ipak, mi se nadamo da ovakva situacija neće dugo potrajati i da će potražnja ponovo porasti u toku 2009.godine. U međuvremenu, važno je da našu ponudu prilagodimo trenutnoj potražnji, i smanjimo troškove gdje god je to moguće u toku ovog teškog perioda. Da bi postigli ovo, uprava i sindikat kompanije ostvaruju veoma dobru suradnju, nadajući se da će time osigurati i uspješnu budućnost proizvodnje čelika u ArcelorMittal Zenica“, dodao je gospodin Šrinivasan.