biznis
0

Grčki biznismeni žele ulagati u BiH

FENA
Tijekom današnjeg susreta u Sarajevu, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Branković upoznao je veleposlanicu Grčke u Bosni i Hercegovini Constantinu Mavroskelidou s glavnim pravcima djelovanja Federalne vlade u ovom mandatnom razdoblju, s naglaskom na projekte u elektroenergetskom i sektoru cestovne infrastrukture, saopćeno je iz Ureda za informiranje Federalne vlade.

Ovi razvojni planovi koje je veleposlanica pohvalila kao ambiciozne, a za čije realiziranje Vlada FBiH nudi koncept privatnog i javnog partnerstva, koordiniraju s nastojanjima grčkih biznismena da više investiraju u Bosnu i Hercegovinu.

  • S obzirom na stanje u Federaciji BiH i u cijeloj zemlji, mi ne možemo biti drugo do ambiciozni. Ukoliko Federalni parlament prihvati Program Vlade koji smo mu ponudili, čekaju nas četiri godine velikog posla. Želja nam je od Federacije BiH, a time i cijele BiH, napraviti veliko gradilište te smo stoga i stavili naglasak na energetiku i promet - kazao je premijer Branković.

Tokom nedavnog susreta zamjenika ministara vanjskih poslova Grčke i BiH, grčka strana prezentirala je također ambiciozan plan ekonomske suradnje, a o tome bi uskoro trebalo biti govora i na poslovnom forumu.

  • Grčka nastoji, sada nezadovoljavajuću ekonomsku suradnju s Bosnom i Hercegovinom podići na višu razinu i dati joj dvosmjerni karakter. Ujedno, moja zemlja snažno podupire Bosnu i Hercegovinu i ostale u regionu na putu ka Europskoj uniji - kazala je veleposlanica Mavroskelidou.