Najpovoljnija ponuda
0

Granit i Integral inženjering grade autoput Prnjavor - Doboj

SRNA
Nedeljko Čubrilović
Nedeljko Čubrilović
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović potvrdio je da je konzorcijum koji čine "Integral inženjering" iz Laktaša i "Granit" iz Skoplja dostavio najpovoljniju ponudu za izgradnju dionice autoputa od Prnjavora do Doboj vrijednu 180 miliona eura.

Čubrilović je naveo da je za gradnju ove dionice autoputa stiglo šest ponuda koje se kreću od 180 do 287 miliona eura, te se nada da će na jesen biti raspisan tender za gradnju.

On je naveo da je Evropska banka za obnovu za razvoj spremna da na kreditnoj osnovi finansira budućeg koncesionara za gradnju dijela koridora Vc i da će ta procedura biti poznata u septembru.

Čubrilović je potvrdio da je za gradnju autoputa Banja Luka – Glamoč prema Splitu stigla ponuda jedne kineske kompanije koja će ovih dana dobiti odgovor. "Mislim da nije vrijeme za neku veliku priču o tome jer je takvih ponuda bilo i do sada", rekao je Čubrilović sinoć za Alternativnu televiziju.

Tokom posjete Zagrebu sa premijerom RS-a Aleksandrom Džombićem, Čubrilović je rekao da su precizirali aktivnosti gradnje mosta preko rijeke Save kod Bosanske Gradiške i da je građevinska dozvola u procesu izdavanja.

"Hrvatska strana je obezbijedila finansijski dio sredstava i od 1. januara 2013. spremna je da finansira svoju polovinu mosta i dionicu puta od mosta do autoputa Beograd – Zagreb", rekao je Čubrilović koji se nada da je ovaj dogovor definitivan i da nijedna strana više neće odstupati od toga.