{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradačac: Dodijeljena sajamska priznanja za kvalitet proizvoda

F
30.8.2012. u 13:38
0
0
Gradačac: Dodijeljena sajamska priznanja za kvalitet proizvoda
0
Gradačac: Dodijeljena sajamska priznanja za kvalitet proizvoda
Drugog dana 39. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljive dodIjeljeno je jedno priznanje za kvalitet proizvoda te 14 zlatnih i osam srebrnih medalja.
Priznanje za sadržajan nastup dodijelio je profesor emeritus Dževad Jarebica, zlatne medalje direktor Sajma Husein Topčagić, a srebrne dekan sarajevskog Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta Mirsad Kurtović.

Posebno priznanje za sadržajan nastup na 39. Sajmu šljive u Gradačcu dobila je Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Sisak.

Zlatne medalje dobili su: Mljekara Meggle Bihać (Talijanska panna de cucuina, vrhnje za kuhanje 20% m.m.), Sarajevska pivara d.d Sarajevo (BH2O prirodna izvorska voda i Sarajevsko Radler pivo sa okuslom limuna), Vegafruit d.o.o. Gradačac (Voćna rakija Viljamovka 40% vol.alk.), Vega-Miks d.o.o. Živinice (Vegamix dodatak jelima sa sušenim povrćem), Solana d.d. Tuzla (Tuzlanska so sitna jodirana), Voćni rasadnik Srebrenik (Gala dvogdišnja sadnica jabuke), Mlin Nezić Gradačac (Brašno tip 400), Inmer-Mljekara Dukat Gradačac (Čvrsti jogurt 3,2 % m.m.), Pak centar Živinice (Dino kafa specijal – pržena mljevena kava), Fana d.o.o. Srebrenik (Domaća marmelada miješana 700 gr. i Pasterizirani krastavac kornišon 650 gr.), Repaša Salko Gradačac (Med livada) i Pilkom d.o.o. Kerep-Gradaćac (Svježe pileće meso gril pile).

Srebrne medalje dobili su: Milch produkt Čelić (Tečni jogurt 3.2 % m.m.), Vegafruit d.o.o. Gradačac (Krastavac pasterizirani delikates i voćna rakija Šljivovica 40% vol.alk.), Sarajevska pivara d.d. Sarajevo (Sarajevsko pivo svijetlo), AS Amir d.o.o. Živinice (Petit biscuitis i MOLA sendvič-keks), Solana d.d. Tuzla (Mješano povrće za supe i variva) i Voćni rasadnik Srebrenik (Bezvirusna sadnica maline).

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: