biznis
0

Gradačac: 35. Sajam šljive

FENA
Jubilarni, 35. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive održat će se od 20. do 24. kolovoza 2008. godine u Gradačcu.

Tim povodom dogovoren je nastavak suradnje menadžmenta Gradačačkog sajma s Poljoprivredno-prehrambenim fakultetom Sarajevo i tehnološkim fakultetom u Tuzli oko organiziranja stručno-znanstvenih programskih sadržaja Sajma.

"Cilj je unaprijediti sve sadržaje jubilarnog Sajma u Gradačcu pa samim tim i stručno znanstvenog savjetovanja 'AgroTECH' s međunarodnim sudjelovanjem. S predstavnicima fakulteta iz Sarajeva i Tuzle dogovorili smo se oko preuzimanja obveza organiziranja ovih sadržaja i sudeći po dosadašnjim iskustvima mislim da idemo u dobrom smjeru', kazao je direktor Gradačačkog sajma Husein Topčagić.

Nositelj aktivnosti u organizaciji savjetovanja "AgroTECH 2008" bit će Tehnološki fakultet iz Tuzla, a katedra za prehrambenu tehnologiju će se jednim dijelom uključiti u proces ocjene kvalitete izloženih proizvoda koji vrše stručnjaci s Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu.

"Želja nam je da svi koji dođu na ovaj skup ponesu neka iskustva koja će moći primijeniti u budućem radu", kazao je prof.dr. Mirsad Kurtović, dekan Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu.

Moto ovogodišnjeg "AgroTECH" savjetovanja je "Zaštitimo vodu, zrak i tlo - proizvodimo biološki ispravnu hranu".

Savjetovanje će organizirati Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanske županije, Zavod za poljoprivredu Tuzla, Poljoprivredno-prehrambeni fakultet iz Sarajeva, Tehnološki fakultet u Tuzli i Gradačački sajam.

Rok za prijavu radova je 1. lipanja, a za dostavu sažetaka 15 dana kasnije, priopćeno je iz press službe Gradačačkog sajma.