biznis
0

Google se povezuje sa MySpace-om i MTV-jem

FENA
Google Inc. potpisao je sporazum s News Corp. prema kojemu će mu tokom iduće tri godine isplatiti najmanje 900 miliona dolara iz očekivanih zajedničkih prihoda od oglašavanja a zauzvrat će biti ekskluzivni pretraživač popularne Internet stranice za druženje i povezivanje MySpace.com, u vlasništvu Newsa, prenose agencije.

Taj sporazum znači da će News Corp. uspjeti vratiti veći dio prošle godine uloženih 1,2 milijarde eura u akviziciju MySpace-a i firme za on-line videoigre IGN Entertainment Inc.

Prema tome sporazumu, News Corp-ova jedinica Fox Interactive Media će prije kraja ove godine MySpace-u i drugim Internet stranicama pridodati Googleove kućice za pretraživanje, dok će Google izbacivati rezultate pretraživanja i reklame vezane uz ključne riječi upisanog termina. Google će također imati pravo prednosti u prodaji svih oglasa koje Fox ne prodaje izravno.

Sporazumu s MySpaceom prethodio je u nedjelju najavljeni sporazum prema kojemu će Google preko svojeg novog video servisa započeti s distribucijom videoklipova iz emisija glazbene tv stanice MTV na drugim web-stranicama.