biznis
14

Gastro ekofest Sarajlicious od 19. do 22. aprila

Klix.ba
U Sarajevu će biti održan peti Gastro ekofest Sarajlicious 2012 od 19. do 22. aprila 2012. godine

Peti festival hrane i muzike pod nazivom Gastro ekofest Sarajlicious 2012, koji se održava pod sloganom Hrana sa sevdahom, a u okviru kojeg će se održati niz zanimljivih sadržaja, prezentacija, interesantnih turističkih, kulturno-zabavnih i gastronomskih događaja, održat će se od 19. do 22. aprila 2012. godine u Sarajevu na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović.

Na Festivalu će svoje proizvode organske hrane i domaće bosanske kuhinje izložiti više od 60 izlagača iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

U programima festivala će učestvovati brojna kulturno-umjetnička društva i solisti na sazu. Posebna ovogodišnja atrakcija jeste vožnja Tramvajem sladokuscem (Sarajevo Gourmet Tram) tokom koje će svi tokom vožnje sarajevskim tramvajem istovremeno konzumirati specijalitete tradicionalne bosanske kuhinje, koje će pripremiti poznate sarajevske aščinice.

Tokom Festivala će se održati i podmanifestacije pod nazivima: Šta sadrži i kako se spravlja Bosanski lonac, Burek Story, Dan džema i Šta su jeli naši stari, a svojim specijalitetima će se predstaviti i najbolji bh. kulinarski virtouzi.

Posebna atrakcija Festivala jeste program pod nazivom Dan ćevapčića tokom kojeg će ovaj poznati sarajevski brend sa ponosom predstaviti čuvene sarajevske ćevabdžinice dijeleći posjetiocima Festivala besplatno određen broj porcija ovog proizvoda.

Sadržaje ovogodišnjeg GEF-a će upotpuniti ekološka akcija Uljepšajmo Bosnu i Hercegovinu, organizirana povodom Dana planete Zemlje, a koju EKO NVO Dio srca uspješno realizira već petu godinu.