biznis
0

Fujitsu Technology Solutions i AvaCom jačaju saradnju u BiH

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Kompanija Fujitsu Technology Solutions i grupacija AvaCom objavile su jačanje započete saradnje u oblasti informacione integracije sistema, sa ciljem da združenim aktivnostima obezbijede efikasnija i pristupačnija ICT rešenja koporativnim korisnicima i velikim organizacijama u Bosni i Hercegovini.

Obje kompanije teže da saradnjom značajno unaprijede poslovanje u segmentu korporativnih korisnika - Fujitsu Technology Solutions će u tom smislu kvalitetom i fleksibilnošću svojih proizvoda i pratećih usluga odlično dopuniti ponudu AvaCom-a na našem tržištu dok će, sa druge strane, vitalnost i iskustvo renomiranog integratora na polju ICT profesionalnih usluga značajno doprineti kvalitetu nastupa vodeće evropske IT kompanije u BiH.

Konkretni koraci u daljem razvoju saradnje dviju kompanija bit će izbor najpodesnijih tehnologija za optimizaciju postojećih i izgradnju novih sistema i data-centara na tržištu, uporedo sa tekućom sertifikacijom stručnjaka AvaCom-a u okviru "Fujitsu SELECT" partnerskog programa.

Na zajedničkom skupu, održanom u Sarajevu, korporativnim korisnicima tehnologija prezentovani su vrhunski Fujitsu PRIMERGY serveri i ETERNUS sistemi za skladištenje podataka na diskovima (storage), i predočena njihova izuzetna koherentnost sa ekspertizom AvaCom-a u izgradnji poslovnih IT rešenja.

Nebojša Bjelotomić, direktor predstavništva Fujitsu Technology Solutions za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, izjavio je tom prilikom da razvojna strategija ove kompanije podrazmijeva potpuno oslanjanje na lokalne partnere, i da je pri izboru partnera presudan faktor njegova ekspertiza.

"Smatram da će AvaCom idealno upotpuniti našu mrežu autorizovanih sistem integratora u regionu imajući u vidu sjajan tim, iskustvo i znanje kojima raspolaže. Siguran sam da ćemo uzvratiti ponudom rešenja i podrškom na nivou koji takva firma i njeni klijenti zaslužuju", rekao je Bjelotomić, dodajući da su dobri poslovni rezultati kompanije upravo u oblasti servera i storage-a ujedno dobar signal korisnicima u BiH.

Fujitsu Technology Solutions je drugu godinu poslovanja u sklopu korporacije Fujitsu završio uspješno, sa stopom rasta koji nadmašuje globalan trend oporavka IT industrije.

"Kvalitetnu ponudu kompanije Fujitsu, njenu korektnu strategiju i poslovni princip da svojim lokalnim partnerima ne konkuriše ni na većim tenderima ili poslovima doživljavamo kao snažan motiv za razvijanje saradnje koja vodi ka većoj efikasnosti i pristupačnosti najsavremenijih IT rešenja za naše klijente u BiH", izjavio je Goran Lovrić, generalni direktor AvaCom grupe.