biznis
108

Fondacija Hastor dodjeljuje 1.211 stipendija

Klix.ba
Fondacija Hastor će u školskoj 2014/2015. godini podijeliti ukupno 1.211 stipendija za djecu i omladinu sa prostora cijele Bosne i Hercegovine.

Fondacija Hastor je ove godine povećala broj stipendista i obezbijedit će stipendije za 531 osnovca, 518 srednjoškolaca i 162 studenta.

"Do sada smo završili potpisivanje ugovora u 80 gradova za učenike osnovnih i srednjih škola, dok će studenti svoje ugovore potpisati u novembru mjesecu", izjavila je Nina Branković, izvršna direktorica Fondacije Hastor, te dodala:

"Cilj nam je bio na pravi način obilježiti početak školske godine tako da smo početkom ovog mjeseca krenuli u akciju potpisivanja ugovora. Prvi ugovori su potpisani u Bugojnu, Donjem Vakufu i Gornjem Vakufu, a nastavak je uslijedio u Olovu, Kladnju, Milićima, Zvorniku, Kalesiji i Tuzli, dok su danas u Sarajevu potpisana 83 ugovora o stipendiranju učenika sa područja Kantona Sarajevo".

Uporedo s ovim aktivnostima Fondacija Hastor je za svoje stipendiste ali i školarce iz poplavljenih područja pripremila preko 2.000 komada ruksaka, koji će im sigurno na pravi način koristiti u predstojećoj školskoj godini.

Fondacija Hastor prvenstveno je posvećena djeci i mladima čija socio-ekonomska situacija otežava uspješan pristup školovanju, te ih svojim radom podržava i ohrabruje u nastojanju da postanu samosvjesni lideri u svojoj zajednici. Fondacija je osnovana 2006. godine i najznačajnija je fondacija ovog tipa u Bosni i Hercegovini ali i regionu.