Autoput Banja Luka - Doboj
0

Firma CPM zatražila dodatno vrijeme za obezbjeđenje garancija

SRNA
Firma CPM iz Maribora, koja je sa preduzećem "Mreža autoputeva" iz Banje Luke potpisala potkoncesioni ugovor za izgradnju autoputa Banja Luka - Doboj, zatražio je dodatno vrijeme za obezbjeđenje garancija, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

"Potkoncesionar CPM saopštio je problematiku sa kojom se susreće u ispunjavanju uslova iz Ugovora o potkoncesiji i zatražio dodatno vrijeme za obezbjeđenje garancija", navodi se u saopštenju.

Nakon dobijanja mišljenja konsultanta "Deloitte" povodom iznesenog prijedloga od strane potkoncesionara, o ovom pitanju će odlučivati Vlada RS, koja će i dalje postupati u skladu sa potpisanim Ugovorom o potkoncesiji.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS danas je održan sastanak između potpisnika Ugovora o potkoncesiji za izgradnju autoputa Lot 1, Banja Luka - Doboj, "Mreže autoputeva" Banja Luka i CPM Maribor i članova Radne grupe i konsultantske kuće "Deloitte".

 Predstavnici Vlade RS i slovenačke kompanije CPM Maribor 29. avgusta potpisali su ugovor o dodjeli potkoncesije za Lot jedan, za izgradnju dionice autoputa Banja Luka-Doboj, čija je vrijednost 300 miliona eura.

Vlada RS je 26. avgusta dala saglasnost da sa slovenačkom kompanijom CPM Maribor bude potpisan ugovor o potkoncesiji za izgradnju dionice autoputa Banja Luka - Doboj.