biznis
0

Finansijski PR povećao interes za tržište kapitala

Sarajevo-x.com
Sedmica komunikacija u organizaciji agencije Pristop BH je u svom završnom dijelu otvorila mnoga pitanja za profesionalce koji se bave komunikacijama.

Na današnjoj radionici kao predavači su učestvovali Zlatan Dedić, Direktor sarajevske berze-burze vrijednosnih papira i Aleš Razpet, Predsjednik Uprave Pristop grupe. Tokom predavanja govorilo se o ulozi finansijskog PR-a u razvoju tržišta kapitala.

Kroz praktičan primjer devetomjesečne proaktivne komunikacijske kampanje Sarajevske berze-burze zaključeno je da planiranje komunikacijskih strategija i pažljiva implementacija urode plodom i u širim društvenim sferama.

Ono što ohrabruje je činjenica da ulagači sa slovenačkog tržišta pažljivo prate razvoj tržišta kapitala u Bosni i Hercegovini i da su prognoze veoma optimistične zaključio je gosp Razpet nakon uvodnog predavanja.

Napravljen je interesantan presjek strategija između dvije države uz pomoć Dedića i Razpeta, a diskusija se pretvorila u veoma produktivnu debatu između učesnika: predstavnika medija, javnih preduzeća i kompanija.

"Drago mi je što imamo sve više specijalizovanih novinara u našima medijima, pogotovo kad je u pitanju tržište kapitala. Što je veći nivo obrazovansti i novinara i publike to su veće šanse za razvoj tržišta kapitala sa domaćim i stranim ulagačima. SASE je u saradnji sa Pristopom krenula tim putem, a rezultat je odličan odnos i saradnja sa medijima, uz čiju pomoć je znatno povećan interes za tržište kapitala u Bosni i Hercegovini", zaključio je Dedić tokom diskusije.