Finansije
0

Vlada Grčke podržava UNDP u razvoju poslovnog sektora u Srebrenici

FENA
Srebrenica
Srebrenica
Donirajući 200.000 američkih dolara Razvojnom programu Ujedinjenih nacija za inicijative u regiji Srebrenica, Vlada Grčke pridružila se grupi razvojnih partnera čiji je cilj osiguranje podrške za društvenu i ekonomsku obnovu Srebrenice.

Partnerstvo između grčke vlade i UNDP-a u Bosni i Hercegovini ozvaničeno je danas potpisivanjem ugovora koji definira grčki doprinos od 200.000 američkih dolara za implementaciju UNDP-ovog projekta "Uspostava trening centra u regiji Srebrenica".

Ugovor su potpisali Constantina Mavroskelidou, ambasadorica Grčke u BiH i Stefan Priesner, zamjenik rezidentne koordinatorice UNDP-a u BiH, saopćeno je iz UNDP-a.

Ova aktivnost je dio "Srebrenica biznis parka", projekta čiji je cilj poboljšanje trenutne poslovne klime u regiji Srebrenice osiguranjem usluga i infrastrukture za razvoj privatnog sektora.

Prvenstveno, ovo će biti postignuto putem uspostavljanja biznis parka; putem osiguranja tehničke podrške općinskim autoritetima i lokalnim subjektima u razvoju ekonomskog i privatnog sektora.

"Srebrenica biznis park" će osigurati visoko kvalitetne usluge u oblasti razvoja poslovnog sektora, podrške kompanijama za unaprijeđenje poslovnih vještina, ulaganja u infrastrukturu koja podržava investicije, podrške procesu pronalaska adekvatnih poslovnih lokacija, podrške vlastima u poticanju javno-privatnog dijaloga, kao i promoviranja Srebrenice kao mjesta prikladnog za održive investicije i poslovni rast.