Finansije
0

Uspješna poslovna godina za NLB Leasing

Sarajevo-x.com
NLB Leasing je ostvarila uspješnu poslovnu 2006. godinu. Aktiva NLB Leasinga u decembru ove godine iznosi 27.500.080 EUR, dok bilansna suma iznosi 30.798.730 EUR. NLB Leasing je ostvario ukupni plasman na bh tržištu u iznosu od 18.409.821 EUR.

Trenutno uzimaju oko 7% tržišnog učešća na cijelom teritoriju BiH, što predstavlja veliki uspjeh obzirom da je ovo prva godina aktivnog poslovanja NLB Leasinga u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz ove kompanije.

NLB Leasing je u 2006. godini otvorio i dvije poslovnice. U maju je otvorena poslovnica NLB Leasinga u Mostaru, dok je u novembru ove godine otvorena poslovnica u Banjoj Luci čime su počeli sa poslovanjem i na teritoriji Republike Srpske. U 2007. godini planirano je otvaranje poslovnice u Tuzli.

NLB Leasing je u toku ove godine realizovao i nekoliko veoma uspješnih projekata od kojih se posebno ističu Multiplex kino koje je naveće u Bosni i Hercegovini, hidrocentrala Trešanica, te apartmansko naselje Neum.

„Od velikih poslova imali smo par velikih projekata od kojih bi svakako istakla najveće multimedijalno kino u BiH, Mini hidrocentralu na rijeci Trešanica, Apartmansko naselje Neum i niz poslova kupovine objekata na području BiH.“, istakla je direktorica NLB Leasinga Amela Kalisi.

„U svakom slučaju ostvaren je zadati godišnji plan. Ostvarenje tog plana je veliki uspjeh s obzirom na dužinu aktivnog učešća našeg leasinga na tržištu i broj ljudi, u našem slučaju pet, koji su taj posao doveli do kraja. 2006-ta godina je godina sa značajnim transformacijama NLB Grupe na području BiH, tako da mislim da ćemo narednu godinu iskoristiti da odnos svih starih i novih članica Grupe sa NLB predznakom, bude još čvršći i uspješniji.“, dodala je gđa. Kalisi.

U 2007. osim otvaranja nove poslovnice NLB Leasing u Tuzli, u planirano je uzimanje većeg učešća ma tržištu sa vozilima, jača saradnja sa dilerima, te izlazak na tržište sa akcijama vezanih za dilere, te će se usmjeriti više ka sektoru nekretnina.