Finansije
46

Union banci priznanje Zlatni BAM za najveći rast depozita u 2015.

Sponzorirani članak
Union banka je drugu godinu zaredom, dobitnik prestižne nagrade Zlatni BAM za najveći rast depozita u 2015. godini, u tradicionalnoj akciji koju već 14 godina organizira Finansijsko-poslovni magazin Banke u BiH, s ciljem promocije najbolje prakse u bankarskom sektoru.

"Zadovoljstvo nam je da smo drugu godinu zaredom dobitnici prestižne nagrade Zlatni BAM. Ovo je za nas izuzetno priznanje, koje se dodjeljuje na osnovu objektivnih analiza struke. Zahvalnost za ovo priznanje, prije svega dugujemo našim klijentima, jer njihovo povjerenje u kvalitet usluga naše Banke garantira stalni rast i pozicioniranje Union banke kao pouzdane i efikasne bankarske institucije na sve dinamičnijem bankarskom tržištu u BiH“, istaknuo je Vedran Hadžiahmetović, direktor Union banke.

Union banka je bila jedan od učesnika II Finansijske konferencije „FinConf“ koja je 6. i 7. oktobra održana u Sarajevu, posvećene inovacijama u finansijskom sektoru.

"Drago nam je da smo bili dio FinConf-a, koja okuplja sve nas koji poslujemo na finansijskom tržištu Bosne i Hercegovine. Takvi susreti su nam vrlo korisni, predstavljaju priliku da se upoznamo sa najnovijim kretanjima na svjetskim finansijskim tržištima, a naročito na tržištu BiH. Ujedno nam se pruža mogućnost za razmjenu iskustava i pokretanje zajedničkih inicijativa", kazao je Hadžiahmetović.

Posebno je naglasio da je Union banka u prethodnoj poslovnoj godini ostvarila odlične poslovne rezultate i potvrdila kontinuitet rasta u svim poslovnim segmentima.

"Pored rasta depozita, ostvarili smo i rast plasmana za 25 posto. Značajno je povećan broj klijenata i usluga koje pružamo, te smo povećali profitabilnost u odnosu na 2014. godinu" izjavio je Hadžiahmetović.