Finansije
0

UniCredit kreirao novi proizvod - "osigurani kredit"

SRNA
UniCredit banka kreirala je novu kreditnu liniju - "osigurani kredit" koji će uz osiguranje otplate kredita, potrebe klijenata za gotovinom zadovoljiti na sigurniji i jednostavniji način, izjavio je direktor ove banke Berislav Kutle.

Sigurnost otplate kredita odnosi se na pokriće u slučaju bolovanja, u slučaju nezaposlenosti i nesretnog slučaja.

"Nova kreditna linija rezultat je kontinuiranog praćenja tržišta BiH, te prepoznavanja potreba naših klijenata, u skladu sa bankarstvom stvarnog života", dodaje se u saopštenju.

UniCredit je vodeća evropska banka s jakim korijenima u 22 zemlje kao i cjelokupnom međunarodnom mrežom prisutnom na skoro 50 ostalih tržišta, s približno 9.600 poslovnica i preko 162.000 zaposlenih.

U saopštenju se navodi da je razumijevanje stvarnog života i potreba pojedinaca, firmi i lokalnih zajednica u središtu stručne predanosti UniCredit banke.

Grupa posluje u sljedećim državama - Austrija, Azerbejdžan, BiH, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Njemačka, Mađarska, Italija, Litvanija, Latvija, Kazahstan, Kirgistan, Poljska, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Turska i Ukrajina.

Unikredit banka nastala je spajanjem UniCredit Zagrebačke banke i HVB central profit banke u martu 2008. godine. S ukupnom aktivom od preko 3,4 milijarde KM, kapitalom od preko 429 miliona KM i skoro milion klijenata, Banka upravlja mrežom od 90 poslovnica i pokriva cijelu teritoriju BiH.